Wat houdt de behandeling precies in?

De behandeling die Iris in de kliniek Infusio zal ondergaan duurt in totaal 2 weken. De eerste 1,5 week wordt het lichaam sterker gemaakt door onder andere vitamine infusen en thymus injecties. Ook worden technieken zoals lymfedrainage toegepast om het lichaam te helpen met de afvoer van afvalstoffen.
Vervolgens zal Iris een kleine operatie ondergaan waarbij er wat vetweefsel weg wordt gehaald. Uit dit vetweefsel worden de stamcellen gehaald. 
Nadat er een aantal processen op de stamcellen zijn uitgevoerd worden ze via een infuus weer teruggespoten in haar lichaam en zullen ze actief aan het werk gaan om de schade die de lyme heeft aangericht in haar lichaam te repareren. Ook bouwen de stamcellen het immuunsysteem opnieuw op, zodat het lichaam zelf de infectie weer de baas kan. 
Na de behandeling zal Iris niet meteen beter zijn. De stamcellen hebben hun tijd nodig om het lichaam te herstellen, en meestal duurt dit proces tussen de 3 en de 12 maanden. Gelukkig beginnen de meeste patienten zich een paar maanden na de behandeling al een stuk beter te voelen!

Hier een filmpje waarin de oprichter van Infusio meer uitleg geeft over zijn lyme behandeling. Samengevat: In plaats van dat de bacteriën en virussen in het lichaam zelf worden aangevallen, wordt er een gezonde omgeving in het lichaam gecreëerd waar bacteriën en virussen geen kans meer hebben. Uit de praktijk blijkt dat dit bij lymepatienten veel beter werkt (aangezien bacterien steeds vaker resistent zijn tegen antibiotica, etc).
Reacties

Populaire posts